Klik saya

cuti-cuti 4hb-7hb Februari 2012

Hari sabtu yang lepas, cuma duk umah, kemas umah, sebab malamnya nak tido umah mak.
En. Suami punyalah bersemangat nak wakil UiTM JB berarak maulid nabi peringkat daerah Johor Bahru esoknya. itu adalah sumbangan di luar tugas rasmi, katanya ye. memula ingat nak gi besday party umah kawan ofis kat pasir gudang, so pagi tu, en.somi gi berarak, aku ngan mak sume gi lah wedding cousin kat pontian. pastu sume makan elok, amir n ammar pun makan elok je, pas gi wedding, adik ajak singgah puteri harbour.. mmm biasa je, ingatkan tempat ape..so at least ia pengetahuan am utk aku lah kan.konon2 balik nak gi umah ofismate, tetiba je amir muntah2, pastu terus panas badannya, terus demam, aku pun terus bawak gi klinik penawar kat tmn istimewa, sampai dlm kul 6.45 pm, dia kata tunggu kul 8.00 mlm baru dr. ada. so we decide gi hospitak kulai je kat umah, malam tu amir memang dah lepak je, tido je dia, pastu nak meragam je, takmo makan. nasib baik nak minum susu, nasib gak dia nak makan ubat. so esoknya dah beransur pulih. alhamdulillah.
hari isnin pun ofismate buat makan2 kat pasir gudang, tp tak dpt pegi, sbb amir lum baik sepenuhnya, biarlah dia rehat kat umah dulu, so petang tu gi bawak amir n ammar main kat playground, dorang nampak happy, amir lupe yg dia demam. actually kami pun boring gak duk umah je kan, tu yg beraktiviti sikit. huhu kuarkan peluh.. hehe
selasa plak, pas makan tengahari dalam kul 3.00 ptg tetiba en. somi ckp, jomlah kite gi zoo johor, bawak anak2 berkenalan ngan haiwan, selalu dorang tengok buku ngan tv je, so ni kite tunjuk real punye.. dorang nampak amaze dan happy, kami pun dpt gak kuarkan peluh, pastu balik dlm kul 5 lebih, en. somi ajak gi umah mak, so kite pun singgah jap kat umah, lps dinner about 9.15 baru lah balik umah. so tu lah aktiviti kami sefamili sepanjang cuti maulud nabi dan thaipusam ni. gambar nanti bila senang2 aku upload yeh. jumpa lagi




No comments: