Klik saya

ponteng kuliah

salam,
hari ni dah 22 Ogos 2011 bersamaan 22 ramadhan 1432H, kalo ikut kalendar islam, maknanya tinggal seminggu nak raya, sekejap je bulan ramadhan akan meninggalkan kita..
hari ni bz mengkey-in jadual kegunaan bilik kuliah di e-tempah, mmm berpinar mata gak menahan nak tengok mende ni, mana nak semak, mana takut kang tersalah klik.
06hb Sept. akan diadakan mesyuarat tunjuk sebab tak hadir kuliah utk student yg suka ponteng tanpa sebab yg munasabah/kukuh. adoyai, baru ingat nak cuti lelama sikit. dah kene koje. hehee.
napelah korang ni malas2 nak gi kuliah, kat luar sana ramai lagi nak masuk sini, belaja, tp korang dah dpt belaja, memain lak, camne kalo nak keje nanti, tak disiplin camni.
biasanya yang suka memonteng ni, NR student. ye lah, duk luar kampus, sapa nak pantau kan, kalo tak diri sendiri. kedatangan je pun dah tak cukup 80%, camne la ngan carry marks korang yeh. kalo kat mesyuarat tu dorang tak leh bg alasan kukuh, boleh kena bar dr sit exam. dorang tak nampak ke kesannya di situ.. berat tuh. sanggup tak dtg kuliah sebab tak minat, kalo dah tau tak minat, nape tak drop je masa awal2, kan senang... at least result pun nampak ok sikit. sbb belum dpt hidayah nak buat subjek yg tak minat tuh.lain kali kalo tak faham, teruslah tanya penasihat akademik...


No comments: